13.4.05

Het drama van Antony & The Johnsons



Is it a boy? Is it a girl? No, it's Antony and the Johnsons! De excentrieke homo debuteerde in 2000 en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Voor zijn nieuwe plaat 'I am a bird now' kon hij dan ook rekenen op de medewerking van Devendra Banhart, Rufus Wainright, Lou Reed en zijn grote idool Boy George. Laat dat laatste u vooral niet afschrikken en luister naar Hope There's Someone. De stem van Antony wordt nogal vaak vergeleken met die van Nina Simone. Voor alle duidelijkheid: Nina is een zwarte vrouw, Antony is een blanke man.
Kindamuzik.net: "Antony's androgyne verschijning en titels als ‘For Today I Am a Boy’ met een tekst als “one day I'll grow old / to be a beautiful woman” mag hij zich gelijk kronen tot rolmodel voor de verwarde transseksueel in wording. Maar ook mensen die buiten die categorie vallen en graag het drama opzoeken zullen I Am a Bird Now koesteren als het muzikale meesterwerk dat het is."
Voor alle duidelijkheid: we rekenen ons eerder tot de tweede groep. Ook Eppo Janssen had wat moeite met zijn 'outing' als Antony-fan: "Als ze mij vijf jaar geleden hadden gezegd dat ik zou luisteren naar pianoballads van een homo die er af en toe wat naast zingt, had ik je niet geloofd."
Antony & The Johnsons spelen op 10 mei in het STUK in Leuven en op 11 mei in de Botanique in Brussel.

Geen opmerkingen: