7.9.05

Antony & The Johnsons in de prijzen


"I think they must have made a mistake, I am completely overwhelmed. I think that's insane." Antony van Antony & The Johnsons kan maar niet geloven dat hij de Mercury Prize 2005 in de wacht heeft gesleept. De prijs is zo'n 30 000 euro waard en bekroont ieder jaar het beste album van een groep of artiest die van Ierse of Engelse bodem is. Moeten we nog zeggen dat die bekroning van zijn meesterwerkje 'I Am a Bird Now' volledig terecht is? Wie Antony trouwens live aan het werk wil zien, kan nog altijd tickets bestellen voor het optreden op 9 november in de schoonste zaal van het land.
Andere genomineerden voor de Mercury Prize waren onder meer Bloc Party, Coldplay, The Go! Team, Hard-Fi, Kaiser Chiefs, M.I.A. en Maximo Park. Vorig jaar ging de prijs nog naar Franz Ferdinand.
(via timver)

Update
Nog een reactie van Antony gelezen op de website van Het Laatste Nieuws: "Het is een soort van maffe wedstrijd tussen een sinaasappel en een ruimteschip en een potplant en een lepel. Wat verkies je?" :)

Update (bis)
Het optreden van Antony & The Johnsons in de Bourla is ondertussen ook uitverkocht.

2 opmerkingen:

Sarah zei

Oeps, hij was inderdaad overwhelmed, precies! Hij had zich wel eens kunnen schminken, hij ziet er een beetje uit als een van die "creaturen" van buiten bij de Freggles..

Maar inderdaad: allemaal naar den Bourla! Ik kom ook, als dat een troost mag zijn ;)

.s zei

Hey, misschien kunnen we dan samen gaan! :D