16.9.05

Warm aanbevolen: In The Weekend


Believo, na Margriet Hermans het vetste dat de Kempen ooit hebben voortgebracht, heeft een nieuwe demo uit: In The Weekend. Naast 'Brown is Black' en 'Very Maybe', twee nummers die live al een hele tijd meegaan, staan er drie redelijk nieuwe songs op de plaat.
Uitschieter is ongetwijfeld 'Skylines', een nummer dat begint met een heerlijke baslijn en crazy gitaren en dat me vaag doet denken aan My Bloody Valentine. Fik's stem heeft nog nooit zo goed geklonken, ik krijg er bijna kiekevel van (hoe onnozel!). Ook 'One Moment' start met een lekkere baslijn om daarna even los te barsten tot een harp (jawel!) het tempo omgooid en we bijna vrolijk fluitend een polonaise willen inzetten (hoe onnozel!).
In 'Sour Grapes, Lazy Slaves' duikt na ongeveer drie minuten zowaar een Modest Mouse-invloed op, maar het nummer zelf blijft vintage Believo. Afsluiter van In The Weekend is Kwint, een nummer waarop de groep voor het eerst het tempo fel naar beneden haalt. En ook dat gaat hen bijzonder goed af.
Het is voor mij nogal moeilijk om deze plaat objectief te beoordelen, dus oordeel zelf. Je kan de demo bestellen via ask_believo@hotmail.com. Een aantal songs kan je hier al eens beluisteren. Wie hen live aan het werk wil zien, moet op 15/10 naar het Oude Badhuis in Antwerpen of op 11/11 naar de Nijdrop in Opwijk. Doen!

Geen opmerkingen: