28.1.08

Yeasayer - All Hour Cymbals



Het debuut van Yeasayer ligt al twee maanden in de rekken, maar krijgt pas nu de aandacht die het verdient. Voer voor fans van TV On The Radio, Animal Collective en, euh, Cindy Lauper.

Psych-pop en snap-gospel uit het Midden-Oosten. Jawel, zo omschrijft Yeasayer de sound op haar debuut ‘All Hour Cymbals’. Hun inspiratie halen ze uit Bollywoodfilms uit de jaren ’70, de soundtrack van Oliver, Keltische muziek, bij de Beatles en, jawel, Cindy Lauper. Of dat willen ze ons toch doen geloven. De band heeft in ieder geval een voorliefde voor gospel en steekt dat niet onder stoelen of banken. Net als bij stads- en geestesgenoten TV On The Radio resulteert dat regelmatig in een portie handgeklap, extatisch gezang, een (kinder)koor hier en daar en vooral zeer knappe harmonieën.

En net als ander schoon volk zoals Panda Bear, Animal Collective en Liars durven de heren van Yeasayer behoorlijk te experimenteren met songstructuren, vreemde instrumenten en de knopjes in de studio. U hebt er nog altijd geen idee van hoe Yeasayer nu in godsnaam klinkt? Surf even naar hun website en download er gratis de huidige single ‘2080’ en het knappe ‘Sunrise’. De band sleept ondertussen trouwens ook al een stevige livereputatie mee. Gaat u dat vooral zelf live zien op woensdag 20 februari in de ABClub.

(recensie gepikt bij entertainment.be)

3 opmerkingen:

Sarah zei

Hele goeie recensie van een hele goeie plaat!

Niet zo bescheiden, laat de wereld weten dat Sven VH recensies schrijft voor entertainment.be, hoera!!

joris zei

Jammer dat de plaat niet echt geschikt is voor candle light :)

Anoniem zei

Maar wel als openingsdans hoor :)