5.12.08

Joke about nothing and you'll be forgiven...



The Dodos! Op Pukkelpop hebben we ze gemist wegens belachelijk vroeg geprogrammeerd, maar afgelopen woensdag kregen we een herkansings in de VK*. En het blijft toch een van de ontdekkingen van 2008.

Vreemd dat we hier nog niets hebben verteld over The Dodos eigenlijk. Hun 'Visiter' is zonder twijfel een van de meest gedraaide plaatjes de voorbije maanden, en goed op weg richting ereplaats in onze eindejaarslijst. Even kort schetsen: de band komt uit San Francisco en bestaat uit zanger/gitarist Meric Long en drummer Logan Kroeber. Long heeft zich verdiept in West-Afrikaanse drumkunsten en de fingerpicking-technieken zoals ze in de country en blues gebezigd worden, terwijl Kroeber blijkbaar een verleden heeft bij progressieve metalbands. Het resultaat? "Soms dromerig en folkachtig, dan weer opgefokt met een neiging naar psychedelisch gefreak, maar altijd met de ritmiek als centrale thema", dixit Kindamuzik.

Wij kunnen ons in ieder geval perfect vinden in de review van 'Visiter' op alternative.blog.nl: "Visiter barst uit z'n geniale voegen van de pakkende melodieën, opmerkelijke en speels tegen de melodie in rammende drumpartijen en emmers georganiseerde, creatieve gekte vol happen blues, folk en indie. Denk aan een Animal Collective of zelfs Battles, slechts gewapend met (akoestische) gitaar en drums, en met meer Amerikaanse roots in hun donder. Of juist aan Sufjan Stevens die veel te veel speed heeft genomen voordat hij in de studio is opgesloten."

En omdat schrijven over muziek nog altijd hetzelfde is als dansen over architectuur, luister u dus best zelf naar The Dodos op hun myspace...

Geen opmerkingen: