13.10.05

Bright Eyes vs Clear Channel


“There will be no real music anymore if we keep letting people shove it down our fucking throats.” Dat Conor Oberst van Bright Eyes een hekel heeft aan George W Bush is al langer geweten. Maar nu heeft hij ook een aanval ingezet op de megalomanen van Clear Channel om te bewijzen dat het ook zonder hen kan. Deze week nog besliste Oberst om een concert te schrappen uit zijn tournee. De zaal waarin zijn band moest spelen had iets te nauwe banden met CC.
En hoe reageert Clear Channel? Zij bannen Bright Eyes van de 1200 radiozenders die ze bezitten. Oberst zal er niet van wakker liggen, want zijn meest recente platen 'I'm Wide Awake It's Morning' en 'Digital Ash In A Digital Urn' klommen in geen tijd naar de top van de Billboard charts. Goeie muziek vindt altijd een publiek. Of hoe veel ervaren bands nog iets kunnen leren van een 25-jarige...
Binnenkort brengt Bright Eyes ook een eerste live-plaat uit op zijn eigen label Team Love Records. En jawel, de plaat wordt enkel verspreid via de Coalition of Independent Music Stores. Meer info op Pitchforkmedia.

2 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Iemand die CCE een loer draait kunnen we alleen maar toejuichen...Helaas hebben die pippo's wel quasi gans de muziekindustrie "in hun macht". Van foute metal over jeanettenmuziek tot chartbusters.

Helaas

Sarah zei

vijfentwintigjaren zijn the BEST