10.1.07

Hype, hyper, hipst: Klaxons



Een nieuw jaar, een nieuwe hype. 2007 lijkt het jaar te worden van wat de Britten 'new rave' doopten. Het is dansbaar, er zitten pompende baslijnen in en er klinkt al eens een keyboard. U kan voor of tegen hypes zijn, maar wij waren alvast onder de indruk van de ep Xan Valleys van Klaxons. Catchy, opwindend en vooral hun Atlantis to Interzone en Gravity's Rainbow lijken ons ideaal om een zaterdagavond op gang te trekken. Ook Golden Skanks, de eerste single uit hun binnenkort te verschijnen debuutplaat, belooft veel goeds.

Klaxons worden door de kenners, weeral zij, beschouwd als de 'vaandeldragers' van het new rave-genre. Live gaat blijkbaar keer op keer 'het dak er af' en er mag/moet gedanst worden. Ons ticket voor het uitverkochte concert in de AB ligt klaar. We weten nog wel niet of we ons aan de dresscode gaan houden. Neon-gekleurde kleding, glow sticks, overmaatse T-shirts en leggings? Dacht het niet...

Nog meer weten over Klaxons? Klik hier en hier.

6 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Is het mij toegelaten om hier te spreken over de hype van vorig jaar?? Lang leve de Klaxons. Dit moet van weezer geleden zijn dat ik nog eens een ontdekking heb gedaan :-)

.s zei

Nee, nee, dat moet van Towers of London geweest zijn. Haha...

Sarah zei

Ik vind het alleszins wel een belachelijke groepsnaam :s

Sid Frisjes zei

Dat was een geweldig optreden van Towers of London... en reeds op het einde van nen 2de of 3de festivaldag, need I say more.

Anoniem zei

Belachelijke groepsnamen, hmm. Ik heb al een postonderwerp voor morgen... :)

Dahlia? Brotherwindmarch?

Anoniem zei

Je bent het gebrek aan updates in november en december aan het goedmaken. Leuk! En natuurlijk fijn om te zien dat duyster je nog altijd kan bekoren. Groeten!