9.1.07

Arcade Fire in de Hallen



U had het als aandachtige surfer natuurlijk al lang op andere plaatsen gelezen: woensdag 4 april komt Arcade Fire naar Belgiƫ! Tickets zijn besteld, maar we houden het voorlopig op een bescheiden hoera-stemming. De Canadese band zal jammer genoeg te zien zijn in de Hallen van Schaarbeek. Na het concert van Sonic Youth begin december hadden we ons voorgenomen nooit meer naar de Hallen te trekken: zelden zo'n verschrikkelijk en dof geluid meegemaakt. Waarom we dan toch gaan? Omdat het concert van Arcade Fire op Pukkelpop twee jaar geleden pure topklasse was, tiens. Oh ja, en om deze reden hier...

Neon Bible, de langverwachte opvolger van Funeral, ligt trouwens vanaf 5 maart in de winkels. De eerste single, 'Black Mirror', is nu al te beluisteren via hun website. Als we voorman Win Butler mogen geloven, hadden we de volledige plaat al kunnen horen: "Vorig jaar hebben we, onder allerlei valse groepsnamen, een honderdtal songs op My Space gezet. De populairste elf staan nu op Neon Bible."

5 opmerkingen:

Joachim Beckers zei

Dat van die gelekte songs was een grapje hoor. ;-)

.s zei

Tss, rare humor hebben die Canadezen :)

E. Stilker zei

De concerten van Arcade Fire (3 dagen na elkaar) waren op 5min uitverkocht in Toronto en op 4min in Montreal. Dus ik was jammerlijk te laat!

Sid Frisjes zei

Ik zag het deze morgen op teletekst, wou het mijn goede vriend .s melden (niet werken, dus wat later) en hij is er zelf al achter gekomen...

.s zei

En een deel van de nieuwe plaat zou opgenomen zijn in de St. Jean Baptiste kerk in Montreal, Erik. Weet ge die zijn? Iets om in juli eens te bezoeken :)