8.1.07

What do you do with the pieces of a broken heart?



U wiegt zachtjes heen-en-weer in de oude schommelstoel op de front porch, zoals u elke avond doet na een dag hard werken op het veld. In de verte verdwijnt de zon langzaam achter gouden graanvelden, een verdwaalde vogel zweeft geruisloos voorbij. Het enige wat u nu nog mist, is een perfecte soundtrack. Gelukkig is er dan Post-War, de vijfde plaat van singer-songwriter M. Ward.

Mensen die er iets van kennen, menen dat de muziek van M. Ward thuishoort in het vakje 'americana'. Ik ben niet zo'n kenner, maar ik weet wel dat Post-War in verschillende eindejaarslijstjes opduikt en dat er heel wat schone liedjes opstaan. Zo is er 'To Go Home', een bijzonder fijne cover van Daniel Johnston. Het nummer is te beluisteren op myspace, net als 'Eyes on the Prize' en 'Chinese Translations'. Van dat laatste nummer moet u ook zeker de video eens bekijken. Verder nog online te bekijken: de video van 'Requiem' ('He was a good man but now he's gone').

Nog iets weten? Jim James, frontman van My Morning Jacket, is ook te horen op de plaat. Mijn liefje viel vooral voor het liedje met de zin 'What do you do with the pieces of a broken heart?'. En bij Kwadratuur.be weten ze iets duidelijker uit te leggen waarom dit plaatje uw centen waard is.

PS: U hebt geen schommelstoel, noch een front porch of een graanveld? Geen probleem: M. Ward levert met Post-War ook de perfecte soundtrack voor een donkere, regenachtige avond in het koude Belgiƫ. Steek voor alle zekerheid wel een knisperend haardvuur aan...

1 opmerking:

Sarah zei

Jep ik kan het beamen: echt mooooi!