27.9.07

Playlist ten huize van blitzkrieg.noise: deel I



Ok, bijna een volledige maand zonder nieuwe post. Tijd om alle trouwe lezers even te belonen met een extra lange post en hen op de hoogte te brengen van wat wij de laatste tijd zoal beluisterden. En om maar meteen goed te beginnen: de kans is bijzonder groot dat Our Love To Admire van Interpol op nummer 1 eindigt in onze eindejaarslijst. "Deze plaat heeft tien luisterbeurten nodig", zei frontman Paul Banks over zijn nieuwste en hij had gelijk. We waren eerst zelfs wat ontgoocheld, maar lang heeft dat niet geduurd. 'Een plaat die langzaam onder je huid kruipt', durven ze in vakbladen al eens beweren. Onze favorieten? No I In Threesome? Pace Is The Trick? All Fired Up? Fuck it, luister naar de volledige plaat, want ze is fantastisch. Eén minpunt? Tijdens hun Belgische doortocht houden ze halt in het verschrikkelijke Vorst. Toch ligt onze kaart klaar, al was het maar omdat Blonde Redhead er die avond ook bij is...


We kenden Spoon al langer. Voor oudere singles zoals Everything Hits At Once en I Turn My Camera On draaiden wij de volumeknop met plezier een beetje verder naar rechts. Maar een van hun plaatjes in huis halen? Nee mijnheer, dat kwam er nooit van. Tot we hen eind augustus live aan het werk zagen, ergens in de buurt van Hasselt. 'Hoe komt het dat deze band niet wereldberoemd is', vroegen wij ons spontaan af. Frontman Britt Daniels schrijft catchy popsongs mét een randje en daar is de nieuwe plaat Ga Ga Ga Ga Ga het perfecte bewijs van. Mensen die betaald worden om over muziek te schrijven, struikelen alvast over de superlatieven. 'Er zouden veel meer bands als Spoon moeten zijn', klinkt het in Humo. 'Een uitgebeend en afgekloven poppareltje', vinden ze bij KindaMuzik. 'Zodra de laatste noot is uitgestorven heb je meteen zin om de repeatknop in te drukken', menen ze bij De Morgen. En toch: de wereld zal nooit aan hun voeten liggen. Wij hopen alleen maar dat u prachtsongs zoals You Got Yr Cherry Bomb, Rhythm & Soul of het ingetogen Black Like Me eens een eerlijke kans geeft. Dank u.

Hopla, en binnenkort volgt 'Playlist ten huize van blitzkrieg.noise: deel II'. Misschien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

mmmm
mmmmmmm
mmmmmmmmmeerrr alstublief...

Ik heb dringend meer mensen nodig die weten naar wat ik moet luisteren... Ik wil geen tijd spenderen aan het zoeken van goede muziek. Vandaar: mmmmeeerrr aub van deze posts!!!!

astublief?

.s zei

Ja, ja, 't is al goed! :)