10.10.07

Het definitieve einde van Karate



"Ik vrees dat dit het definitieve einde is van Karate. We waren drie gasten die altijd het uiterste uit hun muziek probeerden te halen om niet in herhaling te vallen en zo ontwikkelden we een eigen stijl door de jaren heen. Ik denk niet dat Karate muzikaal nog echt hoger kon gaan. Al onze platen verschillen heel erg van elkaar. Iedere plaat is een schetsboek met ideeën en gedachten uit een bepaalde periode, maar we wilden blijven groeien en elkaar verder uitdagen om nog betere muziek te maken. If it's going to do the same, heeft het geen zin verder te gaan."

Op 10 juli 2005 speelde Karate zijn allerlaatste show. Het Southern-label blikt nog even terug en brengt met 595 een laatste Karate-plaat uit. Het is een live-opname van het 595ste optreden van de band, en dan nog wel in het STUK in Leuven. Bassist Jeff Godard, ondertussen fulltime Gentenaar en lid van I Do I Do, doet zijn verhaal aan Goddeau en bedankt en passant nog even het Belgische publiek. "We hebben altijd graag gespeeld in België, omdat ons publiek hier tamelijk groot, enthousiast en appreciative was. Het is leuk dat er voor één keer naar je wordt geluisterd. Je hoort op de plaat zelfs hoe de zaal muisstil is voor we een song starten. Niemand praat, iedereen wacht. In ieder land is het publiek anders en hier was het altijd perfect voor ons."

3 opmerkingen:

E. Stilker zei

Damn, ik was op dat optreden ... zeer strak maar GEEN interactie met het publiek.

Anoniem zei

damn, ik was daar ook! vooral voor het voorprogramma eigenlijk (soon). was niet zo wild van karate's optreden eerlijk gezegd.

.s zei

Het is natuurlijk ook een ondankbare taak om de aftershow van Soon te doen he...