13.11.07

"You get mistaken for strangers by your own friends"



We beloven dat we binnenkort eens een zeer negatieve post gaan schrijven, maar ook voor het concert van The National gisteren in de AB moeten we weer de loftrompet uit de kast halen.

Het kon eigenlijk ook niet echt misgaan, want de jongens uit Brooklyn kwamen met een uitstekende plaat onder de arm naar Brussel afgezakt. Boxer kampeert de laatste maanden bijna onafgebroken in ons cd-wisselaarding en ook live blijken de nieuwe nummers, af en toe aangevuld met blazers, ijzersterk. Het massaal aanwezige publiek reageerde enthousiast bij elke nieuwe song die werd ingezet en we hadden de indruk dat de band zelf wat overdonderd was door die reacties. Wij noteerden voor onszelf ook dat we dringend voorganger Alligator aan moeten schaffen. Uit die plaat pikten ze onder meer 'Secret Making', 'Abel' en het wondermooie 'Daughters of the Soho Riots'.

Een week na Wilco in het Koninklijk Circus werd onze tocht richting hoofdstad dus opnieuw beloond met een geweldig concert. Als dat een voorbode is voor Interpol en Blonde Redhead eind volgende week, kan november wat ons betreft al niet meer stuk.

(Oh, en de foto hierboven komt van Wannabes.be)

8 opmerkingen:

Sarah zei

je bent mijn verjaardag vergeten te vermelden bij redenen waarom november niet meer stuk kan :))

natsalie zei

Interpol in VN of 013?

.s zei

Vorst...

Anoniem zei

"The National is deze avond niets minder dan een roes die je de begane grond en de buitenwereld anderhalf uur lang doet vergeten. Een veel te zelden zo spontaan en intens gespeelde perfectie die je ziel in een knoop legt waarna je je afvraagt of je die nog wel wilt, laat staan kunt, ontwarren. Een band die je murw geslagen met een nu eens strelende, dan weer razende, maar aanhoudend wurgende schoonheid achterlaat."

Anoniem zei

"The National zette een dijk van een concert neer. (...) 'This is so awesome', beantwoordde Berninger het enthousiasme van het publiek. We konden niet anders dan de opmerking terugkaatsen. Straffe kost."

Anoniem zei

"The National is goed op weg een grote groep te worden. Na passages in de Botanique en op Pukkelpop is haar aanhang dermate gegroeid dat de AB maandag slechts ternauwernood alle belangstellenden voor haar concert kon herbergen. Brooklyn's finest verkeerden in topvorm en een fiks aantal songs werd op memorabele wijze uitgevoerd."

Chien Andalou zei

Peter weet het Beter!

enige nuance in het 'loftrompetconcert'
wat qua subtiele woorspeling overigens op zich al deze interventie mag verantwoorden

http://www.chien-andalou.com/voyages/2007autumn/the-national.html

en alvast een gelukkige verjaardaaaaag!

Anoniem zei

"Wij noteerden voor onszelf ook dat we dringend voorganger Alligator aan moeten schaffen. Uit die plaat pikten ze onder meer 'Secret Making', 'Abel' en het wondermooie 'Daughters of the Soho Riots'."

En afsluiten deden ze met de superschijf 'Mr November'.