8.11.07

"Wilco behoort tot de beste liveacts op de planeet"



Na de vorige doortocht van Wilco in de Vooruit eerder dit jaar zwierden we zelf een bescheiden mening op het internet, nu gaan we gewoon pikkendief spelen. Van 'onwaarschijnlijk klankenpalet' tot een 'door merg en been snijdende stem': we zijn het er wel helemaal mee eens.

"Laten we er geen doekjes om winden: anno 2007 behoort de eigengereide countryrockgroep uit Chicago tot de beste liveacts op de planeet. Net als tijdens de passages in de Gentse Vooruit en op het Dourfestival stond je meermaals perplex van het onwaarschijnlijke klankenpalet waarmee Jeff Tweedy en de zijnen hun songs inkleuren. Gruizige laptopgeluiden, twinkelend gitaargetokkel, een authentieke lapsteel, repetitieve crescendoritmes: het kwam allemaal op je af, en dan hebben we het alleen nog maar over setopener 'Sunken Treasure'." (De Morgen)

"Wilco's grootste troef is ongetwijfeld Tweedys door merg en been snijdende stem, die zelfs het stroperigste liefdesliedje hartverscheurend wanhopig doet klinken. Maar -- net als in de Vooruit eerder dit jaar -- zagen we dinsdag een echte band aan het werk, een grandioos geolied geheel, bestaande uit zes ijzersterke leden die hun instrument elk tot in de puntjes beheersen." (goddeau.com)

"We hebben weer genoten gisteren in het Koninklijk Circus. Wilco: een groep van formaat, een vat vol uitstekende muzikanten. Hun muziek is de ideale soundtrack bij winterweekends. Of zomerse zondagen. Echt een aanrader!" (sarahzegthallo)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tweedy for president.

Anoniem zei

Ik kan alleen maar beamen