30.5.08

And i told you to be patient...



Als u de voorbij maanden slechts een concert gezien hebt, hoop ik voor u dat het dat van Bon Iver gisteren in de Gentse Vooruit was. Terwijl half Vlaanderen voor de televisie hing voor de ontknoping van een of andere realityshow, was een volgelopen Balzaal getuige van een bij wijlen briljant concert.

Justin Vernon had voor de gelegenheid een drummer en een bassist meegepakt en dat bleek een geweldige zet. "Man, dat klonk zelfs nog beter dan op plaat", hoorden wij na afloop en dat kunnen we alleen maar bevestigen. Hoogtepunten? 'Skinny Love' natuurlijk, dat al even straf klonk als tijdens 'Later with Jools Holland'. 'The Wolves, act I and II', waarbij Vernon het publiek vroeg om het 'what might have been lost'-gedeelte mee te zingen. Wat ook luidkeels gebeurde. Soit, eigenlijk was het volledige concert één groot hoogtepunt en aan de reacties te merken, was een volledige Balzaal het daarmee eens. Vernon en zijn companen leken zelf behoorlijk onder de indruk van de manier waarop het publiek hen in de armen sloot. 'You guys are the most amazing crowd ever'. En hij meende het nog ook.

Maar wie er niet bij was: niet getreurd. Op pitchfork.tv kan u een volledig concert van hen bekijken. En Bon Iver trekt in september opnieuw op tournee door Europa en daarbij staat een ding al vast: "We are definitely coming back to this town."

(foto komt van wannabes.be)

4 opmerkingen:

CR zei

Terwijl half Vlaanderen voor de televisie hing voor de ontknoping van een of andere realityshow, stond een deel van de andere helft buiten tevergeefs aan te schuiven om het optreden bij te wonen.

We zijn dan maar iets gaan drinken :(

Anoniem zei

Tja, da's het nadeel van zo'n gratis concert. Veel succes in september dan maar...

Sid Frisjes zei

Ik zat gewoon op café...

Anoniem zei

en ik was aan het werken - grrrrr