15.10.08

Elbow - The Seldom Seen Kid



"I like Elbow. There’s poetry in that band", wist John Cale onlangs te melden. Wij gaan mister Velvet Underground niet tegenspreken, en al zeker niet na het beluiseren van 'The Seldom Seen Kid'.

We hebben hier een behoorlijke achterstand in te halen. Tijd om u te overtuigen van de pracht van enkele plaatjes die de voorbije weken en maanden in heavy rotation door onze boxen knalden. 'The Seldom Seen Kid', het jongste studioalbum van Elbow, leek ons na een eerste luisterbeurt nochtans niet zo bijzonder. Het moet geleden zijn van die keer in 1988 toen we het potje schoensmeer verwarden met een pot choco dat we ons nog eens zo hard hadden vergist.

Het in strijkers gedrenkte nummer 'One Day Like This' hebt u al horen passeren op de radio. Knappe song en de perfecte single, maar er staat straffer materiaal op 'The Seldom Seen Kid'. Neem bijvoorbeeld rustig de tijd voor songs als 'Mirrobal', 'The Bones Of You' of 'An Audience With The Pope' en u kampt binnen de kortste keren met een verslaving waar ze in het Betty Ford Center zelfs niet aan willen beginnen. Onze favoriet blijft echter 'Grounds For Divorce', met die heerlijke gitaarlijn die na iets meer dan een minuut invalt en daarna nog uren blijft nazinderen.

Zo'n dikke maand geleden sleepte Elbow met 'The Seldom Seen Kid' nog de prestigieuze Mercury Prize in de wacht voor beste Britse album. De kans is bijzonder groot dat ze eind dit jaar ook zeer hoog eindigen in het invloedrijke eindejaarslijstje van blitzkriegnoise. Ga hen zeker live zien op 11 november in de AB! Of ook niet, want het is volledig uitverkocht...

Geen opmerkingen: