5.10.08

TV On The Radio - Dear Science,



“Ga de straat op, mensen, en neuk”, adviseerden de jongens van TV On The Radio ons enkele weken geleden in een interview in een Vlaams weekblad. Goed plan, maar passeer eenmaal buiten zeker eerst eens langs je lokale platenboer om er ‘Dear Science,’ aan te schaffen, een – naar onze bescheiden mening - klein meesterwerkje.

Voor fans van het eerste uur zal het bij de eerste luisterbeurt even slikken zijn. De gitaren zijn op ‘Dear Science,’ naar de achtergrond verdreven en TV On The Radio verstopt zich deze keer niet achter lagen noise. Het resultaat is een plaat die bij momenten bijzonder poppy of zelfs dansbaar en funky klinkt. En toch is dit onmiskenbaar een echt TV On The Radio-album, en misschien wel hun beste.

Opener ‘Halfway Home’ komt meteen lekker binnen gemarcheerd, maar het is slechts het begin van de blitzkrieg die de heren hebben voorbereid. Even later gaat zanger Tunde Adebimpe tekeer in ‘Dancing Choose’, waarna halverwege single ‘Golden Age’ op de heupen mikt. Wie niet danst, krijgt de kogel.

En dan is er nog het straffe trio waarmee ‘Dear Science,’ eindigt. De gekte die na bijna twee minuten losbarst in ‘Shout Me Out’. Of het claustrofobische ‘DLZ’, met die ‘lalala’s’ en het spooky gefluit. In afsluiter ‘Lover’s Day’ smeekt Adebimpe: “Give me the keys to your hiding place, I’m not gonna tear it apart”. Wij geloven er niks van: hier worden op zijn minst een paar potten gebroken…

2 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

potten breken... die opmerking kan ik op coolinary ook nog wel gebruiken..

Goei cd'ke, show wordt ook wel goed...

joris zei

Wanneer gaan we nog eens de straat op? Wir war, spiegelpaleis, als we maar kunnen neuken! ;-)