6.3.07

Arcade Fire - Neon Bible



"Op 'Funeral' werd de dood bezworen met vitale staaltjes van epische songschrijverij, maar op ‘Neon Bible’ drijft het groeiende besef van het moeilijke leven op deze aardkloot Arcade Fire tot wanhoop. De vertwijfeling is toegeslagen bij de Canadese profeten, maar op een paar minder geïnspireerde momenten na counteren ze de neerslachtige teneur van hun voorspellingen met een aura van klasse en zelfverzekerdheid. Na de opwindendste grafrede ooit kon de nieuwe geloofsbelijdenis van Arcade Fire alleen maar tegenvallen, maar de band heeft de schade goed weten te beperken." (Digg.be)

vs

"Neon Bible is niet meer dan ok. Dat is iets, en als dit het debuut van The Silly Boys was, zouden we met extra sterren gooien. Zet hem echter rug aan rug met Funeral en er is geen discussie meer mogelijk: Arcade Fire kan veel beter dan dit, maar is gewoon een volgende naam op de lange lijst van slachtoffers van het Moeilijke Tweede Plaat-syndroom." (Goddeau.com)

De meningen over de nieuwe Arcade Fire zijn verdeeld. Oordeel vooral zelf en luister hier...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In 'De Morgen' krijgt het album toch vier sterren.

.s zei

Ik sluit me toch ook meer aan bij de lovende recensies. Het is misschien geen Funeral - na de eerste luisterbeurten - maar het is toch weer een zeer straffe plaat van een zeer straffe band...