14.10.07

Playlist ten huize van blitzkrieg.noise: deel III




Update: Enon, nu ook op de luisterpaal...

Yeah! Het ziet er toch naar uit dat Interpol nog concurrentie krijgt in de hoogste regionen van ons eindejaarslijstje. En dan nog wel van ander goed volk uit de Grote Appel. Zo lijkt Grass Geysers...Carbon Clouds van Enon niet weg te slaan uit onze cd-speler. Terwijl er op voorgangers Hocus Focus en High Society tussen de pareltjes af en toe nog met losse flodders werd geschoten, mikken ze nu een hele plaat lang op je gehoor met de precisie van een sluipschutter in oorlogsgebied. Die baslijn in 'Mirror on you'! Het stemmetje van Toko en die drums in 'Pigeneration'! De scheurende gitaar én stem van John Schmersal op Mr. Ratatatatat! Het stomende 'Dr. Freeze', mét de typische Enon-elektro! De ingrediënten zijn eigenlijk hetzelfde gebleven, maar Enon klinkt strakker dan ooit tevoren. Of met de woorden van New-Noise.net: "Enon’s childlike enthusiasm and joie de vivre is infectious, one listen to this album and you’ll be smiling from ear to ear. Take a few more listens and you’ll be addicted."



"If you fear, my dear, the end is near, please do check your frontal hemisphere!" Ow, frontman Tim Harrington van Les Savy Fav is weer in vorm op de nieuwe Let's Stay Friends. Om het allemaal even kort samen te vatten: dit lijkt na enkele beluisteringen de beste LSF-plaat die wij al te horen kregen. Het knalt ('Raging The Plague Age'), het danst ('Patty Lee'), het rockt ('The Equestrian'), het is overtuigender dan een 'non' van Joëlle Milquet ('What Would Wolves Do'). Wij zijn nu wel zéér benieuwd naar hun concert in Rotterdam.
Trouwens, ook het lijstje met gastmuzikanten oogt indrukwekkend. Om er enkele te noemen: Nicholas Thorburn van The Unicorns en Islands, Joe Plummer van Modest Mouse, Fred Armisen van Trenchmouth en John Schmersal en Matt Schulz van Enon. De mooiste gastrol hebben ze bewaard voor Toko Yasuda. Zij mag haar stem op 'Kiss Kiss Is Getting Old' lekker laten aanschuren tegen die van Harrington. Fijne vrienden hebben ze daar in Brooklyn...

6 opmerkingen:

Sarah zei

Hocus Focus?? Is dat geen megagoeie groep?? ;)

Anoniem zei

en nog al-tijd niks gehoord over Thurston Moore zijn eigenste parel. Nochtans een Blitsklets.Krois onderwerp om U tegen te zeggen!
Leve Thurston! We want Moore!

.s zei

Gooi hem (de plaat, niet thurston zelf) eens binnen en de redactie zal er een kritisch oor op werpen!

Sid Frisjes zei

Ik zal de plaat in Rotterdam onder het goedkeurend oog van .S wel kopen! Als ik hem daarmee gunstig kan stemmen tenminste :-)

Anoniem zei

Idea excellent, I support.

Anoniem zei

Yes, really. So happens. We can communicate on this theme.