20.2.08

“The most amazing show on earth!”



Kersverse mama Christina Aguilera heeft het momenteel te druk voor een nieuw album. Geen probleem: de echte fans worden zoet gehouden met een live-dvd.

Een ding is wel duidelijk na het bekijken van ‘Back To Basics: Live And Down Under’: Christina Aguilera heeft haar imago van tieneridool en poppemieke definitief van zich afgeschud. Muzikaal haalt de Amerikaanse haar inspiratie voortaan uit oude soul, blues en jazz (Aretha Franklin, Billie Holiday,…) en giet daar een modern sausje over.

Ook live keert Aguilera terug naar de eerste helft van de vorige eeuw om er onder te duiken in de wereld van het cabaret, Broadwaymusicals en oude circussen. Haar show is niet zomaar een concert, maar een spektakel. Piano’s stijgen op uit het podium, trapezeartiesten vliegen over hoofden heen en de kostuums zouden niet misstaan in de nieuwe voorstelling van Cirque du Soleil.

Het ene moment lijkt het podium op een verlaten bar in de jaren ’30, het andere moment word je meegesleurd naar de Moulin Rouge. Ondertussen begeleidt een indrukwekkende band mét blazers en een hele batterij achtergrondzangers en -zangeressen Aguilera tijdens haar grootste hits. Passeren onder meer de revue: ‘What A Girl Wants’, ‘Ain’t No Other Man’, ‘Beautiful’, ‘Hurt’ en natuurlijk ‘Lady Marmelade’.

Tijdens het intermezzo ‘Enter The Circus’, ergens halverwege het concert, roept een danser luidkeels: “The most amazing show on earth!”. Nou, dat lijkt ons een tikkeltje overdreven, maar we geloven graag dat de fans die er die avond in het Australische Sydney bij waren een ongelofelijke show voorgeschoteld kregen. Net zoals we graag geloven dat fans aan deze live-dvd veel plezier kunnen beleven.

(ha, gepikt bij entertainment.be)

1 opmerking:

Anoniem zei

die "genie in a bottle" vond ik eigenlijk wel stiekem goe!